16Ноември2018

Balkan Adventure

Вие сте тук:Home Експедиции Експедиция плато СТРАЖАТА

Експедиция плато СТРАЖАТА

ПЛАНИРАНИ ЕКСПЕДИЦИОННИ ДЕЙНОСТИ

2013 год.

Балкан Адвенчър планира 3 експедиции в района на плато „СТРАЖАТА”

Клуба работи в района от 2007 година, приоритетно от 2009 година всички възможни клубни ресурси са насочени към експедиционни дейности на плато „Стражата”. Имайки предвид резултатите от всички тези проучвателни дейности, района се оформи като перспективен и се натрупа доста работа за вършене, поради този факт клуба планира през 2013 още по мащабно и централизирано да подходи към набелязаните цели точно в този район. През последните години срещнахме силна подкрепа на колеги пещерняци от други клубове на проведените от нас експедиции по проучвателните дейности и общите усилия дадоха добър резултат. Надяваме се на подкрепа и в по-нататъшните ни усилия на предстоящите експедиции на Плато „Стражата”

Цели за 2013 г.:

1. Подробен обход и теренни дейности в района на село Влайчевци. Съществуват два малки засега обекта за картиране и множество за проверяване

2. Подробен обход на локализираните извори по време предишната експедицията с цел отхвърляне или доказване на новата хипотеза по която работи Балкан Адвенчър за развитието на пещерата Мачанов трап.

3. Докартиране на предвиден галерии и сглобяване на картираните до тук части в пещерата със старата част на Мачанов трап.

Планирани дати на провеждане на Експедицията :

Етап 1

2, 3, 4, 5, 6 януари 2013 год.

Етап 2

29, 30, 31 март

Етап 3

25, 26, 27 октомври